Het KernpuntJe kiest een aantal talenten uit waarmee we in een workshop een visualisatie doen. Je ontmoet dan je talenten en ziet hoe deze voor jou functioneren. Of niet. Hoe ze samenwerken, welke er eventueel tegenwerken. Als er harmonie heerst tussen je talenten ben je klaar voor de volgende stap.

Individueel gaat dit wat anders. De begeleider volgt dan de beelden die de reiziger heeft. Uit een stapeltje archetypische talenten kies je er 12 uit. Met behulp van een imaginatie (dat is een visualisatie waarbij ik jouw beelden volg) en innerlijke dialoog krijg je beelden en inzichten over je talenten. Het wordt duidelijk hoe je talenten functioneren voor jou, hoe ze samenwerken of eventueel tegenwerken. Tijdens deze imaginatie is de bedoeling deze talenten in harmonie te brengen.

Daarna wordt in het tweede gedeelte gebruik gemaakt van de levensboom om te zien welke talenten je waarvoor nodig hebt. Zo kan het zijn dat je een groot talent hebt voor bijv. pianospelen maar blijkt het dat je dit nodig hebt voor je eigen voeding en niet om in concertzalen te spelen. Vervolgens wordt duidelijk welke talenten je nodig hebt om je levensmissie neer te zetten.

Uiteindelijk formuleer je je Levensmissie en zet je op papier met welke stappen je begint om je missie vorm te geven. Met deze methode wordt jouw intuïtie aangesproken, gekoppeld aan oeroude wijsheidstradities. Ik heb ervaren dat het Talentenspel een heel diepe maar ook heel speelse manier is om je levensmissie te ontdekken, te formuleren en vorm te geven.
mandela